Sport: Marco Rossi arról beszélt egy olasz lapnak, hogy már másodjára utasította vissza egy Premier League-csapat megkeresését

De három héttel ezelőtt visszautasítottam egy Premier League-csapat megkeresését, ez már a második alkalom volt.

Marco Rossi a közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy a magyar válogatott félelmetes ellenfeleket kapott, de a csapatával együtt szeretné büszkévé tenni a magyar szurkolókat. Azt mondta, Olaszországból továbbra sem keresik, a Premier League-ből viszont újabb komoly ajánlatot kapott.

A szövetségi kapitány azt mondta egy olasz lapnak, korábban a Bundesliga ajánlatát is visszautasította, de Olaszországból senki nem kereste.

„Nincsenek meg a feltételei annak, hogy visszatérjek Olaszországba. Onnan soha nem volt semmiféle megkeresésem.

Úgy gondolom, a szerződéseket tiszteletben kell tartani. Egy kontinenstorna selejtezőjében vagy néhány hónappal egy olyan nagy torna, mint az Európa-bajnokság kezdete előtt elhagyni a válogatottat szerintem nem helyes. A Bundesliga ajánlatot is visszautasítottam. Olaszországból viszont senki sem keresett, leszámítva néhány rokonomat” – mondta Rossi (az interjút az Origo Sport szemlézte).

Arról, hogy tanácsolta-e Balogh Botondnak, hogy távozzon a Parmától, azt mondta: „Senkit nem akarok befolyásolni. Ha Balogh folyamatosan játszik, akkor bekerül a keretbe, ha nem, akkor kimarad”.
Exkluzív interjút adott a parmatoday.it-nek Marco Rossi. A magyar válogatott szövetségi kapitánya alapvetően az olasz másodosztályú Parmában futballozó Balogh Botondról beszélt, de megemlítette azt is, hogy a nemrég visszautasított egy újabb ajánlatot a Premier League-ből.
Balogh Botondról a szövetségi kapitány azt mondta, elégedett a teljesítményével és számítana is rá az Eb-keretben, de hangsúlyozta, hogy ehhez többet kellene játszania. Balogh az idei szezonban 8 meccsen 720 percet játszott a Parma csapatában, amely 19 forduló után az első helyen áll a Serie B-ben.
„Számunkra kulcsfontosságú lenne, hogy folyamatosan játsszon. Ahhoz, hogy bekerüljön az Európa-bajnoki keretébe, jó néhány meccs kell. Ha négy-öt meccsenként játszik egy meccset, az nem jó. A mi szempontunkból legalább háromból egyet kellene játszania” – mondta Rossi.

Írta a HVG

A Sport: Marco Rossi arról beszélt egy olasz lapnak, hogy már másodjára utasította vissza egy Premier League-csapat megkeresését bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.