Kós Huberttel az élen, négy magyar versenyző indul a U.S. OPEN-en!

November 29. és december 02. között rendezik az Amerikai Nyílt Úszó Bajnokságot, azaz a U.S. Open-t az észak-karolinai Greensboro városában. A versenyt 50 méteres medencében rendezik, így a világ minden pontjáról láthatunk versenyzőket, így magyarokat is – Kós Hubert, Németh Nándor, Márton Richárd és Kovács Benedek képviseli hazánkat. 

Rengeteg olimpiai és világbajnokok indul a hétvégi U.S. Open versenyen, így komoly csatákra lehet számítani. A tengerentúlon idén ez az utolsó olyan verseny, amit 50 méteres medencében rendeznek és a legnagyobb sztárok is elindulnak. A versenyzési lehetőség miatt utaztak a magyarok (Kós Hubi az amerikai egyetemét képviselve úszik a versenyen) Greensboroba.

Prof. Dr. Sós Csaba kiemelte, hogy egyetlen oka van, hogy a tengerentúlra utazik a három fiú: „Az olimpia előtti évben minél több minőségi versenyre van szükség, ahol a legjobb úszóink is komoly versenyhelyzetbe kerülhetnek. Így esett a választás a U.S. Open-re, ahol reggel is komoly időt kell úszni ahhoz, hogy döntőbe kerüljenek a magyarok.” A szövetségi kapitányunk akkor lesz elégedett, ha valamennyi magyar úszónk kiegyensúlyozottan teljesít, illetve ha a felkészülési időszaknak megfelelő időt úsznak.

Kós Hubert az Arizona State University színeiben áll rajthoz, mindösszesen négy számban (200m vegyes, 100m pillangó, 100m hát, 200m hát). A fukuokai világbajnokunknak 200m háton az első nevezési ideje van. Németh Nándort 3 számban láthatjuk úszni – 50m gyorson, 200m gyorson illetve 100m gyorson, az utóbbiban a legjobb nevezési idővel áll rajthoz. Márton Richárd 3 rajtot vállalt, 400 gyorson, 200 gyorson és 200 pillangón úszik a U.S. Open-en, 200 pillén a harmadik legjobb a nevezettek között. Kovács Benedeket 100m háton és 200m háton (3. nevezési idő) láthatjuk úszni.

A verseny egyébként valóban bővelkedik úszó-sztárokban, hiszen a hétszeres olimpiai és 18-szoros világbajnok Katie Ledecky, a négyszeres olimpiai bajnok Ryan Murphy, a világcsúcstartó León Marchand, a szintén világcsúcstartó Summer McIntosh, valamint az ötszörös világbajnok Regan Smith is elindul Greensboroban, a U.S. Open-en.

A versenyt élőben közvetítik, amelyet ide kattintva lehet elérni.

A rajtlista és az eredmények ide kattintva érhetők el.

Az előzetes rajtlista ide kattintva érhető el.

A Kós Huberttel az élen, négy magyar versenyző indul a U.S. OPEN-en! bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.