La Galaxy: francia sztárcsatár érkezhet? – sajtóhír

Sajtóhírek szerint továbbra is élénken keresi a minden bizonnyal az év végével, szerződése lejártával távozó Javier Hernández utódját az Los Angeles Galaxy. A legújabb felmerülő név a Olympique Lyon támadójáé, Alexandre Lacazetté.

A már 32 esztendős Lyon-nevelésű támadó 2022 nyarán, öt év után tért vissza szeretett klubjához, és bár a Lyon igencsak gyengélkedik mostanában, Lacazette egyénileg nagyszerű számokat hoz: visszatérése óta 48 tétmérkőzésen 34-szer talált a kapuba, és kiosztott 6 gólpasszt is.

A kiváló technikájú, korábbi 16-szoros francia válogatott csatár köztudottan ezer szállal kötődik az OL-hez, szerződése pedig 2025 nyaráig szól, mégsem tűnik elképzelhetetlennek, hogy elhagyja a “süllyedni tűnő lyoni hajót” – Arról nem is beszélve, hogy az észak-amerikai profi-labdarúgó-liga (MLS) bizony vonzó célállomás a karrierjük vége felé járó sztárok számára.

Konkrétumokról egyelőre nem hallani, de egyre több helyen jelenik meg mind az amerikai mind a francia sportsajtóban közösen Lacazette és az LA Galaxy neve.

Ami a Galaxy dolgát nehezítheti, az a klub nmileg megkötött keze az anyagiak terén, hiszen egy esetleges szerződtetéskor Lacazett becsült piaci értékét (a Transfermark szerint jelenleg 12 millió euró – a szerk), vagy legalábbis annak egy nagyobb részét biztosan ki kellene fizetnie az amerikaiaknak, akiknek a sztárjátékosok kiemelkedő fizetését is be kell tudniuk illeszteni az MLS szigorú szabályzata szerint.

fociclub

A La Galaxy: francia sztárcsatár érkezhet? – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.