Hosszabbít megmentőjével a brazil csapat – sajtóhír

Dél-amerikai sajtóinformációk szerint az előző idényben a brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) első osztályában nagy hajrával bennmaradó Vasco da Gama továbbra is bízik az edzőjében…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint a Vasco da Gama vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat vezetőedzője, Ramón Díaz képviseletével a rutinos argentin tréner szerződése 2025-ig történő megújításáról.

Amikor a 64 éves edzőt az elmúlt idény közben kinevezték a riói klub kispadjára, a Vasco 14 forduló után két győzelemmel szerénykedett a kieső zónában. Végül a csapat az utolsó fordulóban harcolta ki a bennmaradást, és a 38 forduló alatt 12 meccset nyert kilenc döntetlen és 17 vereség mellett, így 45 pontjával a 20 csapatos mezőny 15. helyén ért célba.

A tapasztalt szakember korábban három megszakításban irányította az argentin River Plate-et, mellyel összesen hat bajnoki címet nyert, emellett 1996-ban elhódították a Libertadores-kupát, valamint további értékes címeket zsebeltek be. Díaz több argentin klubcsapat irányítása mellett a mexikói Club América edzője és a paraguayi válogatott kapitánya is volt. Emellett többször megfordult a Közel-Keleten, 2016 és 2018 között a szaúdi Al-Hilalt és Al-Ittihadot irányította, később az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Nasszr, majd pedig ismét az Al-Hilal mestere volt, azonban miután az elmúlt idényben nem tudták megnyerni az AFC Bajnokok Ligáját és a helyi bajnokságot sem, májusban távozott a csapattól.

fociclub

A Hosszabbít megmentőjével a brazil csapat – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.