Kós Huberttel az élen, hét magyar versenyző indul a U.S. OPEN-en!

November 29. és december 2. között rendezik az Amerikai Nyílt Úszó Bajnokságot, azaz a U.S. Open-t az észak-karolinai Greensboro városában. Mivel a viadalt ötvenes medencében bonyolítják, a világ minden pontjáról láthatunk versenyzőket, így magyarokat is: Kós Hubert, Németh Nándor, Márton Richárd és Kovács Benedek képviseli hazánkat. 

Rengeteg olimpiai és világbajnokok indul a hétvégi U.S. Openen, azaz komoly csatákra lehet számítani. A tengerentúlon idén ez az utolsó nagypályás verseny, ezért aztán a legnagyobb sztárok is rajtkőre állnak. Ezt az esélyt az idén a legjobb eredményeket elért magyar úszók sem akarják kihagyni, ezért is lesznek ott négyes in Greensboróban.

Prof. Dr. Sós Csaba kiemelte, egyetlen oka van, hogy a tengerentúlra utazik a három fiú: „Az olimpia előtti évben minél több minőségi versenyre van szükség, ahol a legjobb úszóink is komoly versenyhelyzetbe kerülhetnek. Így esett a választás a U.S. Open-re, ahol reggel is komoly időt kell úszni ahhoz, hogy döntőbe kerülhessenek.” A szövetségi kapitány akkor lesz elégedett, ha valamennyi magyar úszó kiegyensúlyozottan teljesít, illetve ha a felkészülési időszaknak megfelelő idővel érnek célba.

Kós Hubert az Arizona State University színeiben áll rajthoz, összesen négy számban (200m vegyes, 100m pillangó, 100m hát, 200m hát). Fukuokai világbajnokunknak 200m háton az első nevezési ideje van. Németh Nándort három számban láthatjuk úszni – 50m gyorson, 200m gyorson illetve 100m gyorson, utóbbiban a legjobb nevezési idővel áll rajthoz. Márton Richárd három rajtot vállalt, 400 gyorson, 200 gyorson és 200 pillangón, utóbbin a harmadik legjobb a nevezettek között. Kovács Benedek 100m háton és 200m háton (3. nevezési idő) csap a húrok közé.

Egyetemi színekben nevezett a U.S. OPEN-re továbbá Ábrahám Minna Lilla (University of Southern California), Fábián Fanni (University of California), Török Dominik Márk (University of Wisconsin).

A verseny egyébként valóban bővelkedik úszó-sztárokban, hiszen a hétszeres olimpiai és 18-szoros világbajnok Katie Ledecky, a négyszeres olimpiai bajnok Ryan Murphy, a világcsúcstartó León Marchand, a szintén világcsúcstartó Summer McIntosh, valamint az ötszörös világbajnok Regan Smith is nevezett a U.S. OPEN-re.

A versenyt élőben közvetítik, amelyet ide kattintva lehet elérni.

A rajtlista és az eredmények ide kattintva érhetők el.

Az előzetes rajtlista ide kattintva érhető el.

A Kós Huberttel az élen, hét magyar versenyző indul a U.S. OPEN-en! bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.